Oracle Database Interview Questions Set-4

Published by Ahmad on

1-What is Minimum Value of Database Block Size?

Answer-2048 bytes (2 KB)

(Must be a multiple of operating system physical block size)

2- What is Maximum Value of Database Block Size?

Answer-32 KB

3- How many Database Blocks will be allocated in an initial extent of a segment?

Answer-2 blocks

4- How many Database Blocks will be allocated per Datafile?

Answer- Platform dependent

5-No of Control Files per Database?

Answer- 1 minimum

{2 or more (on separate devices) strongly recommended}

6- What is the Size of a Control File?

Answer- Maximum of 201031680 logical blocks

7- How many Maximum Database files we can add per Tablespace?

Answer-1022 (Operating system-dependent)

8- How many Maximum Database files we can add per Database?

Answer-65533

(Limited also by size of database blocks &
by the DB_FILES initialization parameter for a particular instance)

9- How many Maximum Database extents per Dictionary managed tablespace?

Answer- 4 GB * physical block size (with K/M modifier)

4 GB (without K/M modifier)

10- How many Maximum Database extents per Locally managed (Uniform) tablespace?

Answer- 2 GB * physical block size (with K/M modifier)

2 GB (without K/M modifier)

Cheers!!!!

With Best Wishes!!!!

Ahmad

Oracle Consultant

OCE (11gR2 RAC)

OCP (11gR2/10gR2/9iR2)

OracleRide Team!!!!

 

Read the following article series for Interview Questions. http://www.oracleride.com/oracle-database-interview-questions-set-3/

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *