Oracle Database Interview Questions Set-1

Published by Ahmad on

1-Maximum number of Cluster Database Instances per Database we can create?

Answer-Operating system-dependent

2- How many Row-level Locks can occur in Database?

Answer-Unlimited

3-How many Distributed Lock Manager can occur in Database?

Answer-Operating system dependent

4-What is the Maximum value of SGA in Database?

Answer-Operating system-dependent

(2 to 4 GB for 32-bit operating systems & > 4 GB for 64-bit operating systems)

5-How many Advanced Queuing Processes Maximum per Instance?

Answer-10

6-How many Job Queue Processes Maximum per Instance?

Answer-1000

7-How many I/O Slave Processes Maximum per Background Process (DBWR, LGWR)?

Answer-15

8-How many I/O Slave Processes Maximum per Backup session?

Answer-15

9-How many Sessions Maximum per Instance?

Answer-65536

(Limited by the PROCESSES and SESSIONS initialization parameters)

10-How many Global Cache Service Processes Maximum per Instance?

Answer-10

Read the following article series for Interview Questions.

http://www.oracleride.com/oracle-database-interview-questions-set-2/

Cheers!!!!

With Best Wishes!!!!

Ahmad

Oracle Consultant

OCE (11gR2 RAC)

OCP (11gR2/10gR2/9iR2)

OracleRide Team!!!!

 

 


3 Comments

Rauf · November 12, 2019 at 9:25 pm

Great

Mohd Qadar · November 12, 2019 at 9:37 pm

MashaALLAH

Mohammed Zeashan Ansari · November 17, 2019 at 11:47 am

Jazak allah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *